- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Over hout en bomen: uitstap naar het HOUTlab in Plantentuin Meise en Arboretum van Tervuren
Zaterdag 22 oktober 2022, 09 - 18 uur

Als sluitstuk op de twee voordrachten van de voorbije weken (zie pagina 2-3) over bomen en hout gaan we onze opgedane kennis aan de praktijk toetsen.
We bezoeken ‘s morgens het HOUTlab in de Plantentuin van Meise. Het HOUTlab werd in 2013 in een bijgebouw van de Plantentuin van Meise geopend. Hier kan men in de Wonder Wood Wall een vijftigtal van de meest voorkomende houtsoorten bekijken. Daarnaast is er een tentoonstelling over hout en kan men op grote aanraakschermen de bomen en de eigenschappen van de tentoongestelde houtsoorten bekijken. Een aanrader voor elke liefhebber, vakman of wetenschapper en voor iedereen, beroepsmatig of als hobbyist, die zijn of haar kennis over hout- en boomsoorten wil uitbreiden.
Na de middag rijden we verder naar het geografisch arboretum in Tervuren. In een geografisch arboretum staan de soorten niet aangeplant per familie maar gegroepeerd per regio waar ze van nature voorkomen. In Tervuren kan men soorten aantreffen die groeien in de gematigde streken van over heel de aarde. Het is een schitterend landschapspark van 120 ha met volwassen bomen (meestal meer dan honderd jaar oud), statige dreven en open valleien. Het is een verzameling van bossen en bostypen zoals ze in hun oorsprongsgebied voorkomen. Met wat geluk zullen we op het ogenblik van ons bezoek kunnen genieten van de herfstverkleuring van heel wat loofbomen uit Amerika, Europa en Azië.
Hier wandelen we ongeveer een tweetal uren rond in de collecties onder leiding van een gids.

Organisatie Hortus ter Saksen vzw.
  • Reisbegeleiding en info: François Seghers.
  • Waar? Vertrek bus: Gravenplein aan CC. Ter Vesten in Beveren, op zaterdag 22 oktober om 9.00 uur.
  • We voorzien in Plantentuin Meise ‘s middags een broodjeslunch met koffie of thee. De lunch, de toegang tot de plantentuin en de prijs van de bus is inbegrepen in de prijs.
  • Deelname: 55 euro per persoon. 
    Wie inschrijft op de 2 voordrachten over hout en bomen, incl. deze uitstap betaalt slechts 60€ per persoon voor de reeks.
  • Inschrijven: via coisseghers@gmail.com en overschrijven van 55 euro op rekening van Hortus ter Saksen BE86 1030 5638 4350 met vermelding van: Tervuren en Meise, naam en mailadres per deelnemer. 
  • De inschrijvingen worden afgesloten op 26 september 2022.

  • Wanneer: Zaterdag 22 oktober 09 tot 18 uur.

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu