- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Daguitstap: Een dagje in Brusselse parken
Zondag 14 mei 2023, van 8.30 - 18 uur

De voorbije jaren gingen we met onze dagtrips meerdere keren naar Nederland. Dit voorjaar blijven we in eigen land en gaan we op ontdekkingstocht in Brusselse parken.
Alhoewel Brussel onze hoofdstad is, is ze voor veel Vlamingen ongekend. Zeker op botanisch gebied. Ons bezoek aan tuinen en parken in Brussel zal voor velen een openbaring zijn, want weinigen zijn bij het voorbijrijden ooit gestopt om al die groene schatten te bekijken.
We wandelen onder andere langs de vallei van de Molenbeek door het Laarbeekbos, het moeras van Ganshoren en het Koning Boudewijnpark tot in de prachtige Tuinen van de Bloemist.
Na de middag verkennen we de Koloniale Tuin van Laken en het Osseghempark.
De parken, bossen en tuinen die we bezoeken behoren tot de groene parels aan de noordrand van Brussel en zijn ecologisch en wat planten en bomen betreft zeer waardevol. Meerdere groene ruimten zijn Natura 2000 gebieden.
Tijdens deze dagtrip zullen we ons kunnen laven aan het frisse lentegroen en de bloei van de Rhododendrons en de Magnolia’s.

Organisatie: Hortus ter Saksen vzw
  • Begeleiding: François Seghers, natuur- en plantentuingids
  • Vertrek: om 8.30 uur met de bus op het Gravenplein te Beveren aan CC Ter Vesten
  • Deelname: 60 €/pp, busvervoer en warme middaglunch met drank inbegrepen.
  • Inschrijven en info: coisseghers@gmail.com en overschrijven van 60 euro per deelnemer op rekeningnummer BE86 1030 5638 4350 van Hortus ter Saksen met vermelding van: ‘daguitstap Brusselse parken’ en naam deelnemer(s)

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu