- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Bezoek: Ecologische eet- en beleeftuin in Haasdonk [VOLZET]
Donderdag 1 juni 2023, 19 – 21 uur

2600 m² ecologisch tuinplezier met een groot voedselaanbod. Dat is wat Jonas en Karen, de twee jonge eigenaars voor ogen hebben. Stap voor stap plannen en planten zij verder aan hun droom. Gevarieerde borders en een gazon met een alternerend maaibeleid vormen het siergedeelte. Daarna betreed je de eetbare bostuin in wording. Een mooie oude walnotenboom kreeg gezelschap van jong geweld met o.a. amandelboom, hazelnootstruiken en appelbomen. Uiteraard met plaats voor een hakbosje, ruimte voor shitakes en een bessengedeelte.
Komende jaren wordt een bloeiende kruidlaag gerealiseerd. Langs de zijkant kom je in de 30 m² moestuin en een serre van 18 m².
Een groot deel van het terrein wordt omzoomd door hoge bomen van de buren, wat het geheel nog attractiever maakt.
 
Een mooi en inspirerend verhaal dat gebracht wordt door Karen De Ridder. Karen is bestuurslid van Hortus ter Saksen en heeft een passie voor voedselproductie en ecologie, en vooral hoe die te verenigen zijn. Als bioingenieur landbouwkunde probeert ze in haar eigen tuin deze 2 samen te brengen. Ze gelooft dat we allen kunnen bijdragen aan een stukje natuur en dit in eigen tuin waar we zelf ten volle van kunnen genieten.

Organisatie: Avansa Waas-en-Dender en Hortus ter Saksen
  • Begeleiding: Karen De Ridder, tuineigenaar
  • Plaats: Melselestraat 26A - 9120 Haasdonk
  • Deelname: 5 €/pp (korting van 2,5 € voor mensen met verhoogde tegemoetkoming, werkzoekenden en studenten voltijds dagonderwijs)
  • Inschrijven op voorhand noodzakelijk: Telefonisch 03 775 44 84 , mail: info@avansa-wd.be of  online via deze link
  • Aantal deelnemers is beperkt

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu