- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Natuur en gezondheid.
Donderdag 26 oktober 2017, 20 – 21.30 uur
Doorheen de hele presentatie loopt de hamvraag: winnen we aan gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk, door aanwezigheid van groene ruimte. Dat we natuur als heilzaam ervaren is misschien in de eerste plaats een algemeen aanvoelen of iets wat in ons geprogrammeerd zit. Een fikse bos-, strand- of natuurwandeling geeft ons een gelukzalig gevoel.
Maar zijn we écht gezonder met meer groen? Is groen ons gratis medicijn of een nieuwe vitamine, en zijn hiervoor wetenschappelijke bewijzen te vinden?
In ons hoogtechnologisch beeldschermtijdperk dreigen we helaas meer en meer te vervreemden van moeder natuur en lijden we met zijn allen aan NDD (Nature Deficit Disorder).
De spreker is op zoek gegaan naar alle mogelijke raakvlakken in ons leven en de maatschappij waarop natuur een mogelijke positieve invloed heeft: gezondheidszorg, ontwikkeling van het kind, voeding en medicatie, onderwijs, woonomgeving en persoonlijke zingeving.
Een groene omgeving en de natuur kan bijdragen aan de gezondheid van mensen.  Natuur werkt! Een boeiende en veelbelovende materie!
o    Organisatie: Hortus ter Saksen vzw
o    Spreker: Yves Bogaert
o    Plaats: hoeve Hof ter Saksen, Hof ter Saksendreef, 9120 Beveren
o    Deelname: 5 euro
o    Inschrijven via info@hortus-ter-saksen.be of 0473 27 60 85

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu