- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Klimaat en biodiversiteit: voordracht Natuurlijke tuinen
Dinsdag 7 februari 2023, 20 - 22 uur
In de reeks klimaat en biodiversiteit benadrukken we thema’s die maatschappelijk en laagdrempelig zijn. Karolien Deprez van In Bloom, vertelt ons hoe we onze tuin natuurlijker maken. Een groot onderdeel van het Vlaamse landschap bestaat uit tuinen. Twee miljoen tuinen beslaan 12% van Vlaanderen (ter vergelijking: natuurgebieden 3%, bossen 11%). Tuinen spelen dus een belangrijke rol in de context van klimaat, biodiversiteit en welzijn. Maar een natuurlijke tuin, wat is dat juist? Verwacht je aan maximaal vergroenen, biodiversiteit, insecten, vogels, dieren, water, huisvesting, beschutting, voedsel aanbieden met de juiste bloemen en planten, snoeptuin….
Natuur en vormgeving zijn Karolien haar passies die ze uitwerkt als tuinontwerpster. Ze volgde de opleiding ecologische tuin- en landschapsinrichting, engageert zich voor de greendeal Natuurlijke tuinen en staat bij Velt geregistreerd als ‘ecologische-tuinontwerper-en-tuinaannemer’. Ze streeft ernaar om mooie plantengemeenschappen met een ecologische basis in een hedendaags kader te brengen. Het mooiste aan tuinplannen maken, is de tuin die hieruit groeit.

Organisatie: Hortus ter Saksen vzw i.s.m. Tuinhier Haasdonk
  • Spreker: Karolien Deprez, In Bloom
  • Waar? Hoeve Hof ter Saksen, Hof ter Saksendreef, 9120 Beveren
  • Deelname: 8 €/pp incl. drankje
  • Inschrijven via info@hortus-ter-saksen.be en overschrijven van 8 euro per deelnemer op rekeningnummer BE86 1030 5638 4350 van Hortus ter Saksen vzw met vermelding van: ‘natuurlijke tuinen (voordracht)’ en naam deelnemer(s)

Vervolgactiviteit: tuinbezoek in Lokeren en Moerbeke op zaterdag 27 mei 2023 van 10 tot 14 uur 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu