Item07 - Hortus ter Saksen

Ga naar de inhoud
Programma
Voorstelling Najaars-Tuinenreis:
‘Herfst in Parijs’
Dinsdag 28 mei 2024, 20 – 21.30 u

VOORDRACHT     
Dit najaar, van zaterdag 9 november tot en met maandag 11 november 2024 brengen we een bezoek aan Parijs en maken we kennis met bekende en minder bekende groene pareltjes. Parijs heeft in het najaar veel moois te bieden. De talrijke tuinen en parken staan garant voor schitterende herfstkleuren.
Tijdens de beginjaren van onze organisatie Hortus ter Saksen stond deze bestemming al op het programma. Het was een zeer aangename kennismaking met een deel van Parijs dat we tot dan toe niet kenden. Het leek ons een goed idee om deze reis mits wat aanpassingen, na meer dan 25 jaar nog eens over te doen.
Op zaterdag 9 november vertrekken we ’s morgens met de bus richting Parijs. Onderweg bezoeken we Reflets de Jardin, een zeer mooie privétuin. In de namiddag brengen wij een bezoek aan het Museum van Albert Kahn en het Parc de la Bagatelle. Overnachten doen we in een hotel in de buurt van Montmartre.
Op de 2de dag trekken we onze wandelschoenen aan om te kuieren langs de Seine. We passeren o.a. de pas gerenoveerde Cathédrale de Notre Dame, Louvre, le Jardin de Tuileries, de Place de la Concorde en de Champs Elysées, waar we, een beetje weggestopt, kennis maken met een prachtige groene oase. Na de lunch zoeken we de trappen van le Jardin de Trocadero op voor een schitterend zicht op de stad, uiteraard met de Eiffeltoren. De bus brengt ons terug naar het hotel.
Op de 3de dag van onze reis verkennen we de dichte omgeving van ons hotel: Montmartre en het minder gekende Cimetière de Montmartre dat trouwens in niets moet onderdoen voor het Cimetière du Père-Lachaise. Een gids leidt ons o.a. naar het graf van Adolphe Sax, Emile Zola en Dalida… Uiteraard mag een bezoek aan de basiliek du Sacré-Coeur niet ontbreken, net zomin als Place du Tertre, waar kunstenaars graag je gezicht op hun doek vastleggen. Na de middag bekijken we nog 2 tuinen: Le Jardin des Plantes, een prachtige verzameltuin en ook Le Jardin du Luxembourg is een bezoek brengen meer dan waard. Rond 21 u zijn we terug in Beveren.
Tijdens de voorstelling krijg je alle details en praktische info.
 
Organisatie: Hortus ter Saksen vzw
  • Spreker: Rudi De Praetere, organisator en reisbegeleider
  • Info: rudi.de.praetere@telenet.be
  • Waar? Hoeve Hof ter Saksen, Hof ter Saksendreef, 9120 Beveren
  • Deelname: deze avond is gratis
  • Inschrijven voor deze avond is wel noodzakelijk. Geef naam deelnemer(s) door via info@hortus-ter-saksen.be
  • Inschrijven voor de reis kan vanaf de avond zelf volgens het principe van ‘first come, first served’.
Adres:
Hortus ter Saksen VZW
Hof ter Saksendreef 3B
B-9120 Beveren
GSM: 0472/77 37 47
E-mail: info@hortus-ter-saksen.be

Ondernemingsnummer 0459.239.768
BTW nummer BE 0459239768
Rekeningnummers
educatie BE86 1030 5638 4350
tuincafetaria BE57 7330 7033 5235
Volg ons op sociale media
Terug naar de inhoud