- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Dauwwandeling in de polder van Kruibeke met ontbijt [VOLZET]
Zaterdag 1 april 2023, 6.00 – 8.30 uur, ontbijt 9 uur
Geen aprilgrap! Vroeg uit de veren en alle zintuigen op scherp voor een wandeling van 6 km om de nieuwe lente te beleven in de ontwakende Polders van Kruibeke. Een overstromingsgebied van 506 ha dat vorig jaar erkend werd als het grootste natuurreservaat van onze provincie! Na intensieve opbouw- en inrichtingswerken werden de polders een zevental jaren geleden terug op een veilige manier toegankelijk voor het publiek. En al snel geraakte dit 'Juweel aan de Schelde' wijd bekend bij wandelaars, fietsers, joggers en ruiters, bij vissers, vogelspotters en natuurrecreanten.
Stap-na-stap zal het rijkgevulde boeiende boek van het gebied zich openvouwen: van het oudste menselijke botje dat ooit in onze contreien is gevonden tot het beukende watergeweld dat bij nacht en ontij dijken deed breken en wielen en kreken creëerde, van de 'paapsteen' gewrochten uit de plaatselijke klei tot een Havilland Mosquito die neerstortte in het schor.
Van ringdijk tot Scheldedijk ontdekken we hoe het overstromingsgebied werkt en waar de bever een tandje bijsteekt.
Om dit alles te verteren en door te spoelen worden we na de wandeling verwacht in de 'Dulpop' voor het ontbijt!
Onze gids Freddy Moorthamer is bestuurslid van Hortus ter Saksen. Hij heeft een hart voor de natuur, is begeleider van onze maandelijkse natuurtochten, natuurgids en Barbiergids.
Een uitstekende kenner van het Kruibeekse poldergebied.

Organisatie: Hortus ter Saksen vzw
  • Gids: Freddy Moorthamer, natuurgids
  • Waar? Sporthal De Dulpop Beekdam 2, 9150 Kruibeke (Bazel)
  • Deelname: 15 € per volwassene en 10 € per kind <13 jaar, incl. ontbijt
  • Inschrijven via info@hortus-ter-saksen.be en overschrijven van 15 euro per deelnemer (10 per kind) op rekeningnummer BE86 1030 5638 4350 van Hortus ter Saksen vzw met vermelding van: ‘dauwwandeling’ en naam deelnemer(s)
  • Traject niet geschikt voor kinderwagens

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu