nieuws02 - Hortus ter Saksen

Ga naar de inhoud
Programma
Film ‘Onder het maaiveld’
Hortus ter Saksen is in feeststemming!
FILM     

Er waait een nieuwe wind door vzw Hortus ter Saksen! Dat werd feestelijk gevierd in CC Ter Vesten.
Op donderdag 21 september 2023 werd door Hortus ter Saksen vzw in CC Ter Vesten met veel enthousiasme het herfst- en winterprogramma voorgesteld. Het was de gelegenheid om de nieuwe bestuursleden, de vernieuwde website en huisstijl te zien. Na een inleiding over Hortus ter Saksen volgde de filmvoorstelling ‘Onder het maaiveld’. Deze film opent ogen voor het microscopisch leven onder onze voeten. Deze film is niet zomaar gekozen. Net zoals dat de vereniging kan steunen op een goede basis, heeft alles wat wortels heeft ook een goede basis nodig, én dat start bij de bodem.
Planten, tuinen en natuur, dat is waar Hortus ter Saksen zich voor inzet. Groen, bloem en leven, je zou van minder blij worden. Dit enthousiasme willen onze vrijwilligers uitdragen en zij vormen als het ware een grote familie met eenzelfde passie. Samen organiseren ze over deze thema's: cursussen, voordrachten, geleide wandelingen, tuinreizen, daguitstappen of natuurtochten...waarop iedereen welkom is. Heel wat activiteiten vinden plaats in het mooie en rustige Hof ter Saksen, het Beverse gemeentelijk natuurpark.
De vereniging zag het licht in 1996, dus is bijna 30 jaar actief, in een goede samenwerking met de Gemeente Beveren. Etienne D’Hollander startte in 1996 als eerste voorzitter van de vereniging en met een tussenpauze van ruim 20 jaar, is hij sinds 2021 opnieuw voorzitter nadat afscheid werd genomen van enkele zeer gedreven en bekwame bestuursleden. Met zes nieuwe bestuursleden en de heropening van de tuincafetaria ‘De Orangerie’, wordt een nieuw tijdperk ingeluid. Daarnaast kan de vereniging rekenen op tal van werkende leden en vrijwilligers. De samenwerking met De Bron en De Stroom op woensdag werd opnieuw geactiveerd. Hortus ter Saksen wil de lokale economie mee ondersteunen en heeft daarom haar aanbod in ‘De Orangerie’ uitgebreid, je kan niet alleen ijsjes smullen maar ook koffie én bier uit het Beverse drinken. Met overtuiging en het volle vertrouwen in elkaar, een ruim en actueel programma en een bloeiende tuincafetaria in het Hof ter Saksen, zorgde deze wissel van de wacht voor een nieuwe wind.
Vanaf dit jaar start de samenwerking met CC Ter Vesten. Deze activiteiten vind je op de website van Ter Vesten bij het thema 'Dialoog'. Een mooie samenwerking, maar zeker niet de laatste. Hortus ter Saksen werkt o.a. regelmatig samen met: NEC (Natuur Educatie) van de gemeente Beveren, de Imkersbond, Natuurpunt, Velt, de Gezinsbond, Abllo  en Avansa. De vereniging staat open voor nieuwe samenwerkingen om zo de liefde voor planten, tuinen en natuur verder te verspreiden.
Er waren dus heel wat redenen om te vieren in CC Ter Vesten. Na afloop van de film werd getoast op de toekomst en kreeg iedereen een "toepasselijk" aandenken mee naar huis. Een bladwijzer waarop te lezen stond “Plant een bloem en het verhaal begint” met een zakje boerenkrokussen. Bloembollen van een vereniging die niet aan het uit-bollen is maar na 27 jaar een nieuwe start neemt!
Adres:
Hortus ter Saksen VZW
Hof ter Saksendreef 3B
B-9120 Beveren
GSM: 0472/77 37 47
E-mail: info@hortus-ter-saksen.be

Ondernemingsnummer 0459.239.768
BTW nummer BE 0459239768
Rekeningnummers
educatie BE86 1030 5638 4350
tuincafetaria BE57 7330 7033 5235
Volg ons op sociale media
Terug naar de inhoud