- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen
Over hout en bomen III en IV: voordrachten
Dinsdag 7 maart 2023, 20 - 22 uur.
Dinsdag 14 maart 2023, 20 - 22 uur [verplaatst naar dinsdag 6 juni 2023, 20 - 22 uur]

Hout is nog steeds één van de nobelste en meest duurzame grondstoffen op onze planeet en we kunnen niet zonder. Hout is de zonnestraal van gisteren. In navolging van onze reeks voordrachten over bomen en hout van vorige herfst nemen we de draad weer op. Nadat we vorige keer de werking van bomen en enkele naaldhoutsoorten bekeken, staan we nu stil bij loofbomen.
In de eerste voordracht bekijken we de meest voorkomende loofbomen uit onze gematigde streken en het hout dat ervan afkomstig is met zijn talloze toepassingen. Bomen zoals beuk, eik, olm, es en linde passeren de revue.
 
In de tweede voordracht behandelen we de meest voorkomende en verwerkte bomen en houtsoorten uit Amerika, Azië en Afrika.
Houtsoorten zoals ondermeer Wengé, Teak, Azobé en Tulpenhout komen aan bod.

Organisatie: Hortus ter Saksen vzw
  • Spreker: François Seghers, natuur- en plantentuingids en beroepsmatig actief geweest in de houtsector en houtbewerking
  • Waar? Hoeve Hof ter Saksen, Hof ter Saksendreef, 9120 Beveren
  • Deelname: 5 €/pp incl. drankje per voordracht
  • Inschrijven via coisseghers@gmail.com en overschrijven van 5 euro per voordracht te betalen op rekeningnummer BE86 1030 5638 4350 van Hortus ter Saksen vzw met vermelding van: ‘over hout en bomen', datum voordracht en naam deelnemer(s)
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu