- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

De juiste boom voor elke tuin: winterwandeling
Zaterdag 18 februari 2023, 14 – 16.30 uur
Niets is zo frustrerend als een mooi boompje te koop zien staan, maar het niet durven te kopen. Hoe groot wordt de boom? Zal hij dan nog passen in mijn tuin? Waar moet ik hem planten? Zie je door het bos de bomen niet meer? Hortus ter Saksen helpt je graag verder. In Hof ter Saksen maken we wandelingen die ons helpen kiezen. Naar aanleiding van de voordracht van Martin Hermy 'De juiste boom voor elke tuin’ bekeken we in de zomer een selectie bomen op volwassen leeftijd. Eind oktober bekeken we deze bomen in hun herfstoutfit. Tijdens de wintereditie gaan we op zoek naar bomen met opvallende winterkenmerken en maken we kennis met de vroegste bloeiers.

Deze rondleiding is de derde van een reeks die volgt na deze voordracht, maar iedereen kan hierbij aansluiten. Prof. Hermy overtuigde ons op basis van wetenschappelijk onderzoek, dat de voordelen van bomen ruimschoots opwegen tegen de nadelen als we de juiste soorten kiezen.


Organisatie: Hortus ter Saksen vzw
  • Rondleiding: Jan Van Bogaert en Carol D'haeyer
  • Info: carol.dhaeyer@lorre.be
  • Waar? Start wandeling op binnenkoer van Hof ter Saksen, Hof ter Saksendreef, 9120 Beveren
  • Deelname: 5 €/pp incl. drankje
  • Inschrijven via info@hortus-ter-saksen.be en overschrijven van 5 euro per deelnemer op rekeningnummer BE86 1030 5638 4350 van Hortus ter Saksen vzw met vermelding van: ‘winterwandeling', en naam deelnemer(s)

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu