- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Bezoek aan de Chelsea Flower Show - Deze activiteit is volzet.
Maandag en dinsdag 23 en 24 mei 2022
In 2022 plannen we weer een bezoek aan de Chelsea Flower Show in Londen. Omdat de treinen van de Eurostar omwille van Corona in Brussel later en in Londen vroeger vertrekken, hebben we besloten om er een tweedaagse trip van te maken. We vertrekken daarom op maandag 23 mei en bezoeken die dag de Royal Botanic Kew Gardens. De tuin in Kew is één van de belangrijkste botanische tuinen ter wereld en een wetenschappelijke instelling van formaat. Op het domein van 132 ha vind je onder andere een pracht van een arboretum, meerdere thematuinen, enorme serres vol met planten uit alle klimaatzones en 40 historische gebouwen. De tuin werd in 2003 opgenomen in de werelderfgoedlijst van de Unesco. Een bezoek aan die tuin, in de lente op haar hoogtepunt, belooft onvergetelijk te worden.
De verplaatsing gebeurt met de metro. Op dinsdag 24 mei bezoeken we de Chelsea Flower Show vanaf ’s morgens rond 8.30 uur. Zo hebben we voldoende tijd om alles rustig te bekijken. Diezelfde avond treinen we weer richting Brussel.
We bezoeken de show op dinsdag. En dat is bijzonder. Het is de eerste RHS ledendag na de VIP-dag. De tuinen en de standen in ‘The Great Pavilion’ zullen er dus nog heel fris en heerlijk groen bijliggen.
De prijs is 410 euro per deelnemer. Daarin zijn de verplaatsing heen en terug van Beveren naar het station Brussel-Zuid en de Eurostar naar Londen, de metrotickets, het hotel met ontbijt en de inkomtickets van Kew en de Chelsea Flower Show inbegrepen. De lunchen en het avondeten zijn voor eigen rekening.
Engeland eist sinds oktober van vorig jaar een reispas om binnen te mogen. Als de coronamaatregelen blijven zoals ze nu zijn, moeten bezoekers een negatieve PCR test kunnen voorleggen, die maximaal vierentwintig uur vooraf werd afgenomen in het land van herkomst. Bezoekers moeten op de tweede dag van hun verblijf in Engeland ook een PCR test laten uitvoeren. Wij, als organiserende vereniging, zullen mee instaan voor het aankopen en laten uitvoeren van deze test en het invullen van het PLF formulier. De kosten voor deze twee tests bedragen ongeveer 135 euro/persoon en zijn niet inbegrepen.

  • Organisatie: Hortus ter Saksen
  • Hotel Ambassadors Blooms bury, Euston
  • Begeleiding en inschrijving: François Seghers, coisseghers@gmail.com
  • Deelname: 410 euro per deelnemer op rekening: BE86 1030 5638 4350 van Hortus ter Saksen

 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu