- Hortus ter Saksen VZW

Zoek
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Onderdelen

Interactief met de kunstenaar
Met schilderwerken, foto’s en videofilm nodigt de kunstenaar u uit tot denkoefeningen.
Weekends 19-20 mei, 26-27 mei en 2-3 juni 2018, 14 – 18 uur
In confrontatie met zijn schilderijen, foto’s en films wil Jo Jacobs u interactief betrekken en prikkelend uitnodigen tot bezinning of tot verdere discussie met anderen. Ieder van zijn werken vindt zijn oorsprong in clichés van onze denk- en leefpatronen die hij in vraag stelt en die hij in denkvorm aan u voorstelt, met of zonder grafische afbeelding.
Hierin komt heel de verscheidenheid van zijn opleiding en ervaring tezamen. Gestart als onderwijzer, nadien psychologie gestudeerd en als Recruitment Officer  selecties en aanwervingen gedaan in grote multinationals. Parallel hiermee volgde Jo Jacobs een schilderopleiding aan de Academie, waarna ook fotografie, film en multimedia volgden. De studie van Comparatieve Filosofie zette hem toch het meeste aan tot het relativeren van zijn tot dan geïndoctrineerde opleiding en opvoeding.
Een aantal werken verwijzen naar de exponentiële wetenschappelijke en technologische ontwikkeling die hij in zijn na-oorlogse kinder- en jeugdjaren heeft meegemaakt, bv. in de astro- en de kwantumfysica.
Andere beelden of films vinden aanknoping bij zijn studies toegepaste psychologie en meer bepaald zijn fascinatie voor de ‘projectieve technieken’ zoals de Rorschachtest (de inktvlekken), maar beter nog de TAT (Thematic Apperception Test) – tekeningen.
Bij een reeks van zijn foto’s wordt gevraagd wat je er in ziet, of welk verhaal je hierbij kunt vertellen. Het is boeiend te ontdekken uit welke verschillende invalshoeken deze verhalen komen. Ze verwijzen naar de zeer persoonlijke en unieke ‘nature en nurture’ van iedere persoon.
Niet alle schilderijen of foto’s horen thuis in deze context. Sommige zijn enkel reflecties, andere zijn gewoon ‘spielerei’.
o Organisatie: Jo Jacobs
o Info: jo-jacobs@skynet.be of 0495 52 92 92
o Plaats: kasteel Hof ter Saksen, Hof ter Saksendreef, 9120 Beveren
o Gratis

 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu